2013. november 11., hétfő

A függvények...

Üdv fiúk, lányok!
A mai nap központi témája a függvények voltak, ennek eredményeképpen betekintést nyerhettek azok sejtelmes és furfangos(!) világába. Jó szórakozást!!!
J
Függvények jellemzői: zérushely, monotonitás

Monotonitás:
Csökkenő függvény grafikonja

Ha az f függvény értelmezési tartományában egy intervallum bármely x 1 < x 2 értékeinél a függvényértékekre f(x 1) > f(x 2) áll fenn, akkor azon az intervallumon a függvény csökkenő.

Ha az f függvény értelmezési tartományában egy intervallum bármely x 1 < x 2 értékeinél a függvényértékekre f(x 1) < f(x 2) áll fenn, akkor azon az intervallumon a függvény növekvő.
Az ábrán azt látjuk, hogy az f függvénynek a [b; c] intervallumon megvan ez a tulajdonsága, ezért „az f függvény a [b; c]-on monoton növekvő”.

Függvény zérushelye:

Zérushely és szélsőérték szemléltetése
Láttunk olyan függvényt, amelynek képéhez olyan pontok is tartoztak, amelyek az x tengelynek is pontjai. Az ilyen pontok fontos jellemzői a függvénynek. Ezeket zérushelyeknek nevezzük. A függvény képén ezeket szemléletesen látjuk, azonban a függvény grafikonjától függetlenül is megfogalmazzuk a zérushely fogalmát.
Valamely f függvény zérushelyeinek nevezzük az értelmezési tartományának mindazokat az x értékeit, amelyeknél f(x) = 0.


Nyilván nem ez lesz a téma, hanem , hogy klasszikustól idézzek:
- Azt hittétek, hogy nincs mára témám?
- (Gondolom igen.)
- De van!!!!!

A ’ Miért is kell öltönyt hordani?’ szerintem teljesen jó lesz.
Először is, persze mindenki szeretne jól kinézni, megfelelni a kor divatjának. A TV-ben csak azt látjuk, hogy ezek a celebek mindenhol, minden gálán kirittyentve tetszelegnek, másrészt mintha kicsit urasabbak lennénk mi férfiak ezekben a ruhadarabokban.
Na, de mit mond a szaknyelv:
Az elegáns öltöny komoly benyomást kelt, viselőjének tartást és méltóságot ad. Önmagában mégsem elegendő egy jobbfajta öltöny megvásárlása.  Fontos, hogy az öltönyt hordó férfi figyeljen azokra az etikettszabályokra, amelyek e népszerű viselet hosszú története során kialakultak.

Jó, ha ismerjük például a zakó gombolásának illemszabályait, hiszen ez az öltözék bizonyos viselkedési minták betartását kívánja meg. Alapvető szabály, hogy a zakót leüléskor illik kigombolni. Felálláskor viszont – különösen akkor, ha olyan eseményen veszünk részt, ahol másfajta illemszabályokra is figyelni kell, pl. hivatalos felszólalás alkalmával, bemutatkozáskor stb. – legalább az egyik gombot be kell gombolni. A zakógombolás fajtájától függ, melyik gomb marad nyitva.


Az öltönyzakó akkor elegáns, ha ujja a csuklóig ér, és az ingujj 1,5 cm-re kilóg alóla. Az inggallérnak szintén kb. 1,5 cm-re kell kilátszania a hozzá simuló zakóból.

Akkor ezt is megtudtuk, de nekem mégis hiányzik valami, vagy inkább valaki, egy olyan egyed, aki tényleg tudja hordani az öltönyét, aki több nőt csábított már el öltönyben, akinek saját magánszabója van, valaki , aki külön szobát rendezett be öltönyeinek……….
oké megvagyunk!!!!

Kicsit okos, kicsit értelmetlen, kicsit esti, kicsit 'nemtudomhovátenni' , de a miénk! :)
Üdvözlettel: A Kneresek csapata 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése