2013. november 28., csütörtök

Varázslat a Kneresek körül

A Tedd O:DA verseny negyedik és egyben utolsó fordulójához érkeztünk. Bizonyára a korábbi bejegyzések és posztok alapján ezt már ti is tudjátok. Ebben a fordulóban is izgalmas feladatok várnak ránk, melyek közé tartozik a reklámokban rejlő manipuláció feltárása. Sok anyagot olvastunk már az interneten a médiahackről, reklámok trükkjeiről. Úgy gondolom, ez a forduló is nagyon tanulságos ebben a versenyben. Tágul a világképünk mind társadalmi, mind politikai szempontból. A felkészülési munka folyamán megtanuljuk azt, hogy ne higgyünk el mindent elsőre, nézünk utána, keressünk több forrást. Ha nincs forrás, nem ragadhat meg minket a szenzáció, és nem ehetünk be bármilyen hazugságot.

    Nem tudom, hogy ti, olvasók mennyire nézitek a Discovery Channelt. Én személy szerint már csak az autós műsorok miatt is. Ha szól a TV, valószínű, hogy épp Chip Foose épp egy amerikai izomautón ügyködik, vagy Bear Grylls valami bizarr dolgot művel. Esténként pedig megjelenik Dynamo is a képen. A mai kis blogomban őrá szeretnék kitérni. Sok epizódját láttam már a "Dynamo. Varázslat a Világ körül" című sorozatnak. Mindig ámulattal nézem, ámbár kételkedő vagyok. Ha velem csinálna valami trükköt, esetleg megmondaná melyik kártyalapra gondoltam, azt mondanám komolyan : Ügyes! Próbálnék higgadt maradni, és nem hasra esni (Gondolom én). Mindig is kételkedő voltam/vagyok vele kapcsolatban. Rá akarok jönni a trükkre, hogyan csinálja. Amikben biztos vagyok: piszok ügyes, piszok rég óta csinálja, piszok sokat gyakorol. Nagyon jól ismeri fel a testbeszéd legapróbb kis jeleit és talán képes energia átadásra (reikizik, nyitottak a csakrái vagy mit tudom én /ez magyarázat lenne a felmelegített tenyérre/ esetleg messziről látja az auránkat) Az biztos, hogy a zsenialitása és a XXI. századi technikák ötvözetével ember felettinek tűnő dolgokat csinál. Übermensch! Pedig ő egy szélhámos.


 Itt van például az egyik lebegős trükkje:
"Johan Lorbeer egész egyszerűen végrehajtotta ugyanazt a trükköt. A különbség az volt, hogy ő megmutatta a készülődés pillanatait is, vagyis, hogy egy kamu kar van a falba fúrva és egy komplett heveder hozzákötve, ami megtartja a súlyát. Nem állíthatjuk egyértelműen, hogy teljesen ugyanezt a megoldást alkalmazta Dynamo is, de ezzel a módszerrel bárki utánozhatja a trükköt."


                    Itt pedig mikor a vízen jár:
 http://www.youtube.com/watch?v=ptOINf1h9Hk. Ebből a technikából indulhatott ki a mi kis szemfényvesztőnk. Persze nem teli üveglapok, hisz utána jöttek a kajakosok. Üvegek kisebb foltokban lehettek , és a kajakosok tudták hol kell elmenni. és/vagy az üveglap a víz alatt pár centire volt, ami felett elsuhan  a kajak. (Ez persze mind csak találgatás.) Ugyan ezt pedzegetik egy másik videóban.  http://www.youtube.com/watch?v=pz6tYQeHQPg


"Telefon az üvegben" trükkjére csak olyan magyarázatokat találtam, ahol a jelenetben szereplő összes embert statisztának tekintik. Több bizonyíték is akad, ha jobban megnézitek ezt a videót  http://www.youtube.com/watch?v=DoyA69X7ipA . Más színű a telefon az egyik pillanatban, mint a másikban, és a kicsepegtetett üvegben egyszer van még egy kis sör, másszor teljesen üres. Tehát ez egy teljesen megjátszott jelenet. Semmi sem valós, talán még vágás is van benne. Kíváncsi lennék, hogy élőben hogy nyitja meg az üveget, és teszi bele a telefont az orrom előtt.


Remélem tetszett a mai kis irományom. Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
Tibi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése