2013. november 14., csütörtök

Vissza a gyökereinkhez, hogy jobbá tegyük jövőnket

Sziasztok!
     Üdvözlök mindenkit ezen a borús csütörtöki estén, vagy a hét bármelyik napján, amikor ezt a bejegyzést olvasod. Sajnos már régen besötétedett. Főként akkor veszi észre az ember, hogy itt a tél, amikor fél négykor kilép az iskola kapuin, és már sötét van. A látszódó leheletről és a nagykabátról már nem is beszélve. Ajajj, mi lesz -20 fokban?
   Ebben a borongós időben indultunk el az endrődi Tájház felé. Izgatottak voltunk az interjú miatt, melyet ott készítettünk azzal  a személlyel, aki számunkra példaértékű munkát végez (még titok). Egy kis kavarodás és várakozás után mindenki megérkezett a helyszínre. Amikor bementünk az 1977 óta múzeumként üzemelő parasztházba, nagyon elcsodálkoztunk. A 19. századi bútorok és stílus lenyűgözött bennünket. A több helyiségben meleget adó búbos kemence mérete, és hogy le lehetett ülni a szélére, csak hab volt a tortán. Kivételesnek érezhettük magunkat, hisz nem egy turistacsoport tagjaiként, vezetővel nézhettük meg az egészet, hanem csak mi, saját magunkban ( persze a felelősségünkre) Az interjú után készítettünk pár képet a facebook oldalunkra, persze nem kell mondanom, ekkor is jól szórakoztunk.
  A szombati napon csapatunk tagja Kun Zsigmond  egy országos angol nyelvű vitaversenyen vesz részt. Ez a rendezvény a Budapesti Vitabajnokság, mely a Fazekas Mihály Gimnáziumban kerül megrendezésre. Tételmondatuk : " Az alacsony adók fontosabbak mint a kiterjedt állami szolgáltatások." Reméljük a legjobbakat és sok sikert kívánunk. Ne izgulj Zsiga! :)
  A tájházban készített riportunkat hamarosan megtekinthetitek a Youtube-on. Addig is mindenkinek további szép napot kívánok.

Ha kedvet kaptatok a tájház megtekintéséhez,
 vagy csak többet akartok megtudni róla:
  http://www.tajhazendrod.hu/



          Tibi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése