2013. november 27., szerda

Educatio - kiállítás, amit látni kell...

Egyszer eljön mindenkinek az a pillanat, amikor végre el kell dönteni, mit is csináljunk a jövőnkkel. Talán az egyik ilyen az, amikor a továbbtanulásról van szó. A kérdésre: „Mi leszel, ha nagy leszel?” – elég nehéz jó választ találni. Először is kell egy terv/álom, amit meg szeretnénk valósítani. A lényege az egésznek az, hogy ne hamarkodjuk el a döntést. Mindent alaposan gondoljunk át. Miért ez az egyetem/fősuli a megfelelő, miért ez a kar/szakma, stb. Nem véletlenül ajánlják az emelt órákat, mert az a tudás, amit ott megszerez az ember, az később óriási előnyt jelent.
Amin szerintem minden diáknak részt kellene vennie, az az Educatio kiállítás. Ha valahol, ott tényleg sok hasznos tanácsot kaphat a kérdező. Itt a link, ha valaki el akarna oda menni: http://kiallitas.educatio.hu/. Tudni kell, hogy ezen a rendezvényen nem csak magyar iskolák, hanem külföldiek is vannak. Minden iskolának megvan a külön pavilonja. Természetesen lehet kérdezni az ottani diákokat a mindennapi életükről az iskolában, a tandíjakról, a karokról, az ottani gasztronómiáról és szokásokról stb.
Az eddigi évek tapasztalata az volt, hogy a legtöbben a szombati napon látogattak ki, ugyanis ez egy háromnapos rendezvény, ami most a Papp László Sportarénában lesz január 16 és 18 között. A belépés ingyenes. Jegyzeteket készíteni lehet, de prospektust is adnak.



Én megyek az idén is. Remélem, velem tartotok.

Bazsó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése